Stambena zgrada L Zagreb

Opis projekta

 

Stambena zgrada sastoji se od sedam stanova. Dva u prizemlju, tri na prvom katu te tri na uvučenom katu, sa centralnim stubištem. Bočno se naslanja na susjedne čestice stoga su stanovi orjentirani prema dvorištu i ulici.

Pozicioniranjem stubišta u centar tlocrta minimizira se izgubljeni prostor na hodnike i komunikaciju, te se stvara simetrija zgrade čime se dobiva jednostavan oblik, brzo izvediv i funkcionalan. Stanovi su površinom i brojem soba prilagođeni suvremenim standardima stanogradnje i potražnji na tržištu.

Urbana vila R Zagreb

Opis projekta

Urbana vila gradi se na poziciji postojeće građevine koja se ruši. Zadržava se tipologija poluugrađene građevine naslonjene na susjeda. Sastoji se od četiri stana i garaža u podrumu. U prizemlju su dva manja stana dok su na prvom i drugom katu stanovi koji zauzimaju cijelu etažu. Zajedničko stubište vodi do garaže ili do izlaska u prizemlju.

Stanovi su orijentirani dnevnim boravkom prema velikom dvorištu i pogledu prema padini i gradu. Na svakom katu se pored dnevnog boravka nalazi terasa / lođa veličine 20 m2.

Urbana vila M Zagreb

Opis projekta

 

Urbana vila sastoji se od tri stana, svaki zauzima jedan kat. U podrumu se nalaze garaže i spremišta. Iz garaža i izvana se unutarnjom vezom pristupa stanovima. Svaki stan orijentiran je na svoju fasadu čime se postiže maksimalna privatnost. Svi stanovi imaju pristup vanjskom terenu. Stanovi su između 80 i 100 m2 veličine.

Konstrukcija je kompletno betonska čime se postižu veliki rasponi, stabilnost i otvori na fasadi.

Obiteljska kuća Zagreb

Opis projekta

 

Obiteljska kuća smještena je na izuzetno maloj i uskoj čestici te se gradi kao poluugrađeni objekt, naslonjen na susjednu među. Želja investitora bila je da se u prizemlju organizira manji izdvojeni stan, a na prvom katu i potkrovlju veći stan koji ima pristup i orjentiran je na dvorište. Stanovi su koncipirani tako da imaju maksimalnu privatnost i da im se putevi ne križaju.

Oblikovanje kuće je “klasično” te se uklapa u mikro ambijent ulice u kojoj se nalaze pretežito manje obiteljske kuće. Fasada prema dvorištu maksimalno se otvara sa terasama na prvom katu i potkrovlju te staklenim površinama. Tlocrti su maksimalno racionalizirani s minimalnim površinama hodnika zbog male dopuštene izgrađenosti.

Stambena vila

Opis projekta

 

Vila se nalazi na kosom terenu u zoni podsljemena. U najnižoj etaži, koja je djelomično ukopana i prati kosinu terena nalazi se garaža i servisni sadržaj te unutarnji bazen sa wellnessom. U prizemlju se nalazi ulazni dio, gostinjska soba i dnevni dio povezan u jednu cjelinu sa vanjskom terasom i dvoetažnim prostorom dnevnog boravka. Na katu se nalazi spavaći dio sa master spavaćom sobom koja ima privatnu kupaonu, i walk in ormar te terasu s pogledom na grad.

Stambena zgrada Zagreb

Opis projekta

Zgrada se sastoji od tri stana na tri etaže sa garažama u podrumu. Svaki stan ima izlaz na terasu i teren te privatnost od ostalih stanova. Stubište ima lift te direktnu toplu vezu prema garaži. U dvorištu se nalazi bazen. Fasada je djelomično žbukana a djelomično obložena vlaknocementnim pločama.

Vila otok Pag

Opis projekta

Vila je namjenjena za iznajmljivanje i za turističku djelatnost. Projektirana je da zadovolji kategorizaciju od pet zvjezdica za kuću za odmor. Smještena na blago kosom terenu te ima direktan pogled prema moru na jug.

Pri oblikovanju su korišteni autohtnoi oblici i materijali – blago kosi mediteranski krovovi sa kupa kanalicama i kamenom obložene fasade.

Prizemlje je namjenjeno zajedničkom korištenju sa velikim dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovanjem te velikim uvučenim terasama u hladu. Na katu se nalazi privatni dio sa četiri spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonom.

 

Okoliš je hortikulturno uređen sa autohtonim biljem – masline, lavanda, mediteranska crnogorica. Na terasi se nalazi vanjski bazen, tuš te pergola sa roštiljem.

Za zagrijavanje tople vode koriste se solarni kolektori, a za grijanje i hlađenje prostora dizalice topline.

Stambena zgrada Zagreb

Opis projekta

 

Zgrada se sastoji od četiri stana te garaže u podrumu. S obzirom da je zgrada rađena za dva investitora, koncipirana je kao dva odvojena zrcalna volumena s prolazom u sredini kroz koji se pruža pogled na grad. Takvim rješenjem dobiva se koncept “dvojnog objekta” sa postizanjem maksimalne privatnosti stanova.

Stambeno poslovna zgrada Zagreb

Opis projekta

Koncept stambeno poslovnog kompleksa je omogućiti kvalitetne vizure i privatnost stambenih jedinica. Iz toga razloga se izabrao oblik obodne blokovske strukture, odnosno dva izmaknuta L oblika zgrade koji omogućuju maksimalno osunčanje i poglede iz stanova u daljinu a ne u tuđe stanove.

Stambeno poslovni kompleks sastoji se od dvije podzemne i devet nadzemnih etaža. U podzemnim etažama smještena je garaža. Javni poslovni dio – ugostiteljstvo, trgovine i uredi smješteni su u prizemlju i na prvom katu. Drugi do šesti kat zauzimaju stanovi dok su zadnja dva kata uvučena i rezervirana za penthouse stanove većih kvadratura.

Nosivi raster širine 670 cm omogućuje maksimalnu fleksibilnost i modularnost jedinica: npr od dva jednosobna stana se može napraviti jedan trosobni stan ili od dva dvosobna tri jednosobna itd.

Stambena zgrada Zadar

Opis projekta

Vila za ljetovanje smještena je u prvom redu do mora s pogledom na zadarski arhipelag. U obradi površina korišten je autohtoni suhozid i kameni materija. Prostorije su orjentirane na jug s pogledom na more, dok je zaštita od sunca osigurana kroz oblikovanje volumena sa velikim konzolama i nadstrešnicama.

Okoliš je u nagibu i kaskadno uređen sa medieranskim biljem, ljetnom kuhinjom i vanjskim bazenom.

U prizemlju se nalazi dnevni dio dok je na katu spavaći dio. Svaka spavaća soba funkcionira kao zasebna hotelska jedinica sa vlastitom kupaonom. U podrumu je konoba za masline i vina, te wellness prostor i teretana.