Obiteljska kuća Zagreb

Opis projekta

 

Obiteljska kuća smještena je na izuzetno maloj i uskoj čestici te se gradi kao poluugrađeni objekt, naslonjen na susjednu među. Želja investitora bila je da se u prizemlju organizira manji izdvojeni stan, a na prvom katu i potkrovlju veći stan koji ima pristup i orjentiran je na dvorište. Stanovi su koncipirani tako da imaju maksimalnu privatnost i da im se putevi ne križaju.

Oblikovanje kuće je “klasično” te se uklapa u mikro ambijent ulice u kojoj se nalaze pretežito manje obiteljske kuće. Fasada prema dvorištu maksimalno se otvara sa terasama na prvom katu i potkrovlju te staklenim površinama. Tlocrti su maksimalno racionalizirani s minimalnim površinama hodnika zbog male dopuštene izgrađenosti.

Stambena vila

Opis projekta

 

Vila se nalazi na kosom terenu u zoni podsljemena. U najnižoj etaži, koja je djelomično ukopana i prati kosinu terena nalazi se garaža i servisni sadržaj te unutarnji bazen sa wellnessom. U prizemlju se nalazi ulazni dio, gostinjska soba i dnevni dio povezan u jednu cjelinu sa vanjskom terasom i dvoetažnim prostorom dnevnog boravka. Na katu se nalazi spavaći dio sa master spavaćom sobom koja ima privatnu kupaonu, i walk in ormar te terasu s pogledom na grad.

Stambena zgrada Zagreb

Opis projekta

Zgrada se sastoji od tri stana na tri etaže sa garažama u podrumu. Svaki stan ima izlaz na terasu i teren te privatnost od ostalih stanova. Stubište ima lift te direktnu toplu vezu prema garaži. U dvorištu se nalazi bazen. Fasada je djelomično žbukana a djelomično obložena vlaknocementnim pločama.

Vila otok Pag

Opis projekta

Vila je namjenjena za iznajmljivanje i za turističku djelatnost. Projektirana je da zadovolji kategorizaciju od pet zvjezdica za kuću za odmor. Smještena na blago kosom terenu te ima direktan pogled prema moru na jug.

Pri oblikovanju su korišteni autohtnoi oblici i materijali – blago kosi mediteranski krovovi sa kupa kanalicama i kamenom obložene fasade.

Prizemlje je namjenjeno zajedničkom korištenju sa velikim dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovanjem te velikim uvučenim terasama u hladu. Na katu se nalazi privatni dio sa četiri spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonom.

 

Okoliš je hortikulturno uređen sa autohtonim biljem – masline, lavanda, mediteranska crnogorica. Na terasi se nalazi vanjski bazen, tuš te pergola sa roštiljem.

Za zagrijavanje tople vode koriste se solarni kolektori, a za grijanje i hlađenje prostora dizalice topline.

Stambena zgrada Zagreb

Opis projekta

 

Zgrada se sastoji od četiri stana te garaže u podrumu. S obzirom da je zgrada rađena za dva investitora, koncipirana je kao dva odvojena zrcalna volumena s prolazom u sredini kroz koji se pruža pogled na grad. Takvim rješenjem dobiva se koncept “dvojnog objekta” sa postizanjem maksimalne privatnosti stanova.

Stambeno poslovna zgrada Zagreb

Opis projekta

Koncept stambeno poslovnog kompleksa je omogućiti kvalitetne vizure i privatnost stambenih jedinica. Iz toga razloga se izabrao oblik obodne blokovske strukture, odnosno dva izmaknuta L oblika zgrade koji omogućuju maksimalno osunčanje i poglede iz stanova u daljinu a ne u tuđe stanove.

Stambeno poslovni kompleks sastoji se od dvije podzemne i devet nadzemnih etaža. U podzemnim etažama smještena je garaža. Javni poslovni dio – ugostiteljstvo, trgovine i uredi smješteni su u prizemlju i na prvom katu. Drugi do šesti kat zauzimaju stanovi dok su zadnja dva kata uvučena i rezervirana za penthouse stanove većih kvadratura.

Nosivi raster širine 670 cm omogućuje maksimalnu fleksibilnost i modularnost jedinica: npr od dva jednosobna stana se može napraviti jedan trosobni stan ili od dva dvosobna tri jednosobna itd.

Stambena zgrada Zadar

Opis projekta

Vila za ljetovanje smještena je u prvom redu do mora s pogledom na zadarski arhipelag. U obradi površina korišten je autohtoni suhozid i kameni materija. Prostorije su orjentirane na jug s pogledom na more, dok je zaštita od sunca osigurana kroz oblikovanje volumena sa velikim konzolama i nadstrešnicama.

Okoliš je u nagibu i kaskadno uređen sa medieranskim biljem, ljetnom kuhinjom i vanjskim bazenom.

U prizemlju se nalazi dnevni dio dok je na katu spavaći dio. Svaka spavaća soba funkcionira kao zasebna hotelska jedinica sa vlastitom kupaonom. U podrumu je konoba za masline i vina, te wellness prostor i teretana.

Stambena zgrada D Zaprešić

Opis projekta

Obiteljska kuća smještena je na izraženoj padini. Oblikovanje prati teren te ga stepenasto savladava, kako u okolišu tako i samim konstruktivinim stepenastim sistemom zidova i gabarita. Prednja strana pruža prekrasan pogled na prirodu i okolna brda stoga je iskorišten za pozicioniranje dnevne sobe i spavaćih soba te velike konzolne terase.

Penthouse Zagreb

Opis projekta

Stan na zadnjoj etaži stambene zgrade površine 330 m2 sa 200 m2 terase uređen je u potpunosti od roh-baua do završne izvedbe, izbora namještaja i opreme. Stan je opremljen podnim grijanjem, centralnim usisačom, s dva plinska kamina, šest kupaonica, pametnim upravljanjem, stropnim ozvučenjem i dvije terase sa vanjskim bazenom.

Stambeno poslovna zgrada Sesvete

Opis projekta

U prizemlju je smješten poslovni prostor – radionica zajedno sa garažom. Stubište je zajedničko te je smješteno po rubu čestice s obzirom da se radi o poluugrađenoj građevini. Prvi i drugi kat zauzimaju dva stana. Ravan krov omogućuje izvedbu velikih krovnih terasa s pogledima.