Vila O

Opis projekta

Vila je smještena na padini prema jugu stotinjak metara od mora. Dnevni boravak smješten je u prizemlju i orjentiran je sa staklenom stijenom prema vanjskoj terase i bazenu s pogledom na more. Pristup objektu je u razini podruma gdje su smještene garaže i pomoćni sadržaj. Etaže prate nagib terena te su u stražnjim dijelovima ukopane. Spavaći dio smješten je na prvom katu koji konzolom natkriva prizemlje stvarajući hlad.

Hotel Zagreb

Opis projekta

 

Manji obiteljski hotel gradi se kao zamjenska građevina na uglovnoj čestici u gusto naseljenom području. U prizemlju je organiziran ulaz i javni sadržaj – caffe, restoran, šank, zajedno sa servisnim sadržajima – sanitarije, kuhinja, recepcija, smještene u stražnjem dijelu građevine. Izolirani vrt iskoristio se kao vanjska terasa restorana i caffea.

Na katovima se nalaze smještajne jedinice, dok se na zadnjem uvučenom katu nalaze dva apartmana većih dimenzija. U podrumu je garaža sa pristupnom rampom iz bočne ulice.

Vila otok Pag

Opis projekta

Vila je namjenjena za iznajmljivanje i za turističku djelatnost. Projektirana je da zadovolji kategorizaciju od pet zvjezdica za kuću za odmor. Smještena na blago kosom terenu te ima direktan pogled prema moru na jug.

Pri oblikovanju su korišteni autohtnoi oblici i materijali – blago kosi mediteranski krovovi sa kupa kanalicama i kamenom obložene fasade.

Prizemlje je namjenjeno zajedničkom korištenju sa velikim dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovanjem te velikim uvučenim terasama u hladu. Na katu se nalazi privatni dio sa četiri spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonom.

 

Okoliš je hortikulturno uređen sa autohtonim biljem – masline, lavanda, mediteranska crnogorica. Na terasi se nalazi vanjski bazen, tuš te pergola sa roštiljem.

Za zagrijavanje tople vode koriste se solarni kolektori, a za grijanje i hlađenje prostora dizalice topline.

Hotel Dalmacija

Opis projekta

 

Hotel se nalazi u prvom redu do mora, 50 metara od obale. Tlocrt kata tako je koncipiran da sve sobe imaju pogled prema pučini. U podrumu se nalazi garaža i servisni sadržaj. U prizemlju je restoran, bar, recepcija i zajednički prostori sa pristupom vanjskoj terasi i bazenu. Na zadnjem katu nalaze se penthouse apartmani.

Zgrada s apartmanima

Opis projekta

Postojeća vikendica rekonstruira se i nadograđuje. Na svakom katu nalaze se po dva apartmana. Jedan jednosoban i jedan dvosoban. Ukupno ima šest apartmana. Krov je ravan te se na njemu nalazi krovni bazen i terasa. Obloga pročelja je sa kamenim pločama, što je suvremena interpretacija autohtonih paških kuća.

Hotel u Splitu

Opis projekta

Prilikom projektiranja nekoliko osnovnih koncepata odredilo je idejno rješenje. Koncept volumena i pozicije zgrade na parceli bio je poštivanje uglovnog karaktera parcele, te iz toga proizlazi L oblik koji to naglašava. Takvom dispozicijom zgrada dijeli parcelu na stražnji dio koji se koristi kao parking, ulaz u garažu i atrij konferencije, odnosno manje atraktivan dio parcele te prednji dio koji se koristi kao terasa s pogledom na more. Takav oblik zgrade konsolidira „blok“ omeđen obodnim ulicama. Forma omogućuje kvalitetan raspored sadržaja i smještajnih jedinica. Ulaz u prizemlju je na najistaknutijem dijelu, uočljiv s prilazne strane te svojom visinom koja se proteže kroz sve etaže, obložen sa staklenim pročeljem stvara vizualni fokus te nedvosmisleno označava centar i ulaz u hotel. Forme balkona, pergola na krovu i trokutastih jedra koja staklene elemente štite od osunčanja asociraju na morske motive broda i brodskog jedra te zajedno sa bijelom obradom pročelja i zelenkasto toniranim staklima (pandan zelenim škurama okolnih vila) stvaraju mediteranski ugođaj.

Obiteljski Hotel Pag

Opis projekta

Manji obiteljski hotel u sklopu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na Pagu. Hotel se nalazi u netaknutoj prirodi na zabačenoj lokaciji. Atrijskim rješenjem i obodnom natkrivenom terasom stvoren je intimni i zajednički prostor gdje se gosti mogu družiti i odmarati u prirodi. Elementima mediteranske tradicionalne arhitekture – kamen, drvo, kupe kanalice, zgrada se uklapa u prirodu i ambijent.

Turističko naselje Pag

Opis projekta

Idejno urbanističko rješenje turističkog naselja obuhvaća stambene vile, uređenje plaže sa ugostiteljskim objektima, bungalowe na vodi, veliko golf igralište, hotel, aquapark i kamp. Sve vile opremljene su bazenima dok je golf igralište riješeno sa sustavom umjetnog navodnjavanja. Projekt se izvodi u fazama kroz različite zone izvođenja. Vile sadrže jednu stambenu jedinicu i prostiru se na dva kata. Sadrže servisni prostor za poslugu i prostor za goste. Sve vile su veličine cca 500 m2. U naselju ima 10 vrsta vila za različite korisnike. Pročelja su obrađena ventiliranom kamenom fasadom.

Hostel Vukovarska

Opis projekta

Za postojeći tavan, investitor je dobio dozvolu od stanara za prenamjenu u hostel, u zamjenu za obnovu krovišta i fasade zgrade.

Nakon izvođenja grubih građevinskih radova – obnova krovišta, vanjske stolarije i krovnih kućica, kanalizacije i izvedbe betonske ploče, pristupilo se izradi interijera.

Hostel ima šest smještajnih jedinica sa centralnim hodnikom i malom recepcijom. S obzirom na krovne kosine koja visinom ograničavaju prevelike intervencije u interijeru, izrađen je open space koncept apartmana, sa otvorenom kuhinjom i što manje pregradnih zidova. Svijetle boje i čiste linije otvaraju prostor, dok je zbog veličine naglasak stavljen na funkcionalnost i iskoristivost svakog centimetra prostora.

Vizualizacija povijesnog Splita

Opis projekta

U sklopu postave izložbe za Muzej Grada Splita, izradili smo projekt 3D animacije i vizualizacije povijesnog sklopa Mletačkog kaštela na Splitskoj rivi. Projekt obuhvaća animacije na projektoru i prikaz virtualne stvarnosti kroz VR naočale.